Кузнєцова Соф’я, учениця 9-Б класу Ізюмського ліцею №6 Ізюмської міської ради

Вчитель, що надихнув на написання есе: Павлюченко Світлана Миколаївна

"Чому бути українкою – це моя суперсила"

Свою Україну любіть,
Любіть її… во врем’я люте,
В остатню, тяжкую мінуту
За неї Господа моліть.
Т. Шевченко

Я — українка! Щаслива, що народилася в країні з багатовіковою історією і величезним культурним розмаїттям. Україна – це мальовнича земля, де злагоджено поєдналися природні красоти, дивовижна архітектура та тепла гостинність наших людей. Це місце, де я виросла і де знаходяться корені моєї родини. Україна - це моя історія, мій дім. І де б я не була, скрізь відчуваю поклик рідної землі, хвилююся аж до сліз, почувши рідне слово…

Українці - сильна й нескорена нація! Ще з давніх часів ми боролися з ворогами. Вони хотіли завоювати українські землі, зробити нас безрідними істотами. Наші предки були хоробрими воїнами, завжди боронили свою країну до останнього, аж поки хоч один воїн міг тримати в руках спис та булаву.

У роки Другої Світової українці теж виявили неабиякий героїзм. Вони ще раз довели свою волелюбну вдачу, бажання бути незалежними, жити під мирним небом. Наша боротьба й зараз не закінчується. Сотні синів і дочок боронять рідну неньку. Це люди сильної волі, міцного характеру, впевнені у собі, справжні патріоти. Українські військові, які беруть участь у захисті нашої країни, є справжніми героями. Вони віддають нашому народу найкраще, ризикуючи власним життям і здоров'ям, роблять це з метою зберегти свободу, незалежність і мир для України та її мешканців. Збройні сили України не тільки захищають свою країну, але й служать прикладом сміливості, відваги й віри в перемогу. Складаю глибоку шану і вдячність усім учасникам війни! Через відданість принципам, боротьбу за свободу й незалежність, а також вміння підніматися після випробувань, українці стають прикладом того, як навіть у найважчі часи долати перешкоди та відстоювати свої права. Мені подобаються слова Павла Тичини: «Україну, яка стала вільною, яка вистраждала свою незалежність — цю Україну ми будемо захищати до останньої краплі крові». То в чому ж полягає таємниця непереможності та незламності українського козацького духу протягом цілих віків аж до сьогодення? Духовність, віра, дух свободи та гостре відчуття потреби боротьби за справедливість – ось вони – фундаментальні камені нездоланності українського козацького духу.

Ніякому ворогу український дух не зламати, не здолати наш патріотизм і прагнення до волі. Ми обов’язково здобудемо перемогу і в цій війні.

Перемога України для мене - це не просто результат спортивного змагання чи політичного рішення, це питання національної гідності, незалежності й майбутнього нашої країни. І заради перемоги завжди готова докласти найбільших зусиль. По-перше, розуміння своєї історії та культури - це перший крок до підтримки перемоги України. Я вивчаю історію нашої країни, від її давніх коренів до сучасності, і розумію, які випробування ми подолали. По-друге, природа України - це наше багатство, і її збереження є важливою складовою перемоги. Я підтримую ініціативи з охорони довкілля та допомагаю в збереженні наших природних ресурсів. По-третє, допомага збору коштів для ЗСУ- також невід’ємна та дуже важлива частина шляху до перемоги. Українські воїни - це справжні герої, які відстоюють нашу свободу та незалежність. Я долучаюся до благодійних організацій, які надають допомогу ветеранам та їх сім'ям. Також допомагаю забезпечувати військових необхідними речами та підтримую їх у складний час. Тому, впевнена, наша Батьківщина переможе!

Отже, бути українкою – це моя суперсила! Я горда мати можливість бути частиною цієї великої нації та сприяти її розвитку. Пишаюся тим, що є громадянкою України!