18-річний Геннадій Гаврашенко загинув 13 вересня в місті Куп’янськ на Харківщині. Того дня хлопець із мамою та молодшим братом їхав на власному автомобілі до бабусі. Росіяни обстріляли його автівку. Геннадій загинув. Мама з молодшим сином потрапили в лікарню.

Ніяк не можу змиритися з тим, що його немає

Геннадій Гаврашенко народився в селі Вільшана Харківської області. Навчався у місцевій школі. У 9-му класі хлопець разом зі своїм науковим керівником, учителем Валентином Лазоренком, працював над проектом «Переобладнання дитячого автомобіля в електромобіль». З цією роботою Геннадій брав участь у всеукраїнському конкурсі науково- дослідницьких праць учнів-членів Малої академії наук України.

Після 9-го класу Геннадій вступив до Куп'янського автодорожнього технікуму. У 2022-му був уже на четвертому курсі. Геннадій цікавився автомобілями та всім, що з ними пов'язане. Хлопець мав великі амбіції та чимало планів на життя. Мріяв стати далекобійником. Любив Україну, своїх рідних і близьких людей.

«Дуже пишаюся своїм сином і ніяк не можу змиритися з тим, що його немає. Не пробачу його загибелі. Він для нас був усім…», – розповів батько хлопця Андрій Гаврашенко.

У Геннадія залишились мама, тато, старша сестра та двоє молодших братів.

Історія з instagram каналу Victims of russia.