Нікому не відібрати спогадів нашого щасливого і вільного життя

Війна розділила на до та після життя мільйонів українців. Юлія Сухаревська розповідає про свій останній мирний день у 2022-му. Були квіти, любов близьких, солодкі сюрпризи, але раптом все змінилося…

Нікому не відібрати спогадів нашого щасливого і вільного життя

Так сталося, що це останнє фото мого мирного київського життя. Чоловік приніс букетик незвичних тюльпанів напередодні вторгнення, коли моє передчуття повномасштабної війни уже сягало розмірів найвищого дубайського хмарочоса.

Я трохи вгомонилася і навіть встигла написати English essay про ці тюльпани. Типу, завдяки такій дрібничці ментально сіла в рятівну шлюпку з "Титаніка". Такої сили були ці квіти.

Повернулася з роботи, а вдома на додачу мене чекав  «Київський» – мій улюблений торт. Свекруха зробила сюрприз, знаючи, що ніхто з родини його їсти не буде. Тобто і квіти, і торт лише для мене.

А вже наступного дня у перервах між сиренами прибігала додому, заварювала міцний чай з бергамотом, їла свій торт, милувалася своїми тюльпанами. І міцно трималася за нормальне життя, не даючи шансів війні відібрати естетику повсякдення, яка й не снилася тим північним варварам.

Зараз згадую ці миті й тілом розливаються мегатонни любові й упевненості. Бо нікому не відібрати спогадів нашого щасливого і вільного життя. Ми ж із попелу відбудуємося й воскреснемо. Період становлення української нації завершено.

Ми ті, хто ми є. Навіки вічні. Амінь.