Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віра Михайлівна

«Нерозуміння і жах. Думки про свободу, як вибратися з окупації»

переглядів: 36

О 5 ранку 24 лютого 2022 року мені зателефонували. Перші слова були «почалося, скоріше збирайся на роботу». Я бігла вночі до місця призначення, а в місті вже почалася паніка і хаос.

Вже на роботі мені подзвонила моя дитина і плаче та каже: «Мамо, поруч з будинком щось вибухнуло». Я сказала їй одягатися, сідати в коридорі і чекати на дядька. У три години дня москальські танки вже були на Антонівському мосту, почалися запеклі бої.

Нерозуміння і жах того, що відбувається. Наш світ зруйнували. Думки про свободу, як вибратися з пастки окупації. В перші дні війни все було заблоковано, не працювали магазини, аптеки - великі черги по всьому місту в пошуках продуктів та ліків.

Моя родина у весь цей час сиділа в холодному підвалі гаража. Вночі над містом лунали вибухи і літали ворожі літаки. 1 березня вони зайшли у місто. Перші жертви, руйнування, суцільний страх і жах, магазини не працюють, немає їжі, загибель добровольців тероборони в Бузьковому парку, великі черги населення за гнилою картоплею під прицілом окупантів.

Ми встигли виїхати до Миколаєва і чоловік пішов добровольцем до ЗСУ. Листопад 2022: «Вибачте, це телефонують волонтери. Прийміть наші співчуття, треба приїхати на пізнання тіла». 13.11.2022 не стало нашого татуся і чоловіка.

Два місяця в окупованому місті стали для дитини жахом, серед постійних вибухів. Вона знаходилась поруч зі мною, коли зателефонували щодо загибелі тата. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Херсон 2022 2023 Текст Історії мирних жінки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення вода житло їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій