52-річний Сергій Сметанік загинув 5 вересня 2022 року в Золочеві Харківської області. Тоді російські війська обстріляли селище з артилерії. Загинув також зять Сергія Юрій Клименко.

Неможливо повірити в те, що його вже немає

Сергій займався бізнесом, вів власне господарство. У нього залишилася донька Юлія, яка є співробітницею Золочівської селищної ради.

«Війна принесла біль, розпач і сльози в родину нашої колеги Юлії Клименко. Від страшної звістки рвуться серця – під ворожим артилерійським обстрілом загинув її батько Сметанік Сергій Олексійович, який був підтримкою та опорою в її житті», – розповіла колега Юлії, Світлана Данилко-Курченко.

В останні два тижні перед трагедією Сергій піклувався про те, аби вивезти доньку з дитиною із Золочева. Хотів знайти квартиру, де його рідним було би комфортно та безпечно. Проте сам чоловік не хотів нікуди виїжджати із рідного селища.

«Мій чоловік товаришував з ним. Коли почалася війна, то стали спілкуватися частіше. Сергій приїжджав до нас. Допомагали один одному, підтримували. Наприклад, треба щось поїхати купити, чи ще щось – то зверталися один до одного, – розповіла знайома Сергія Зоя Кабанник. – Після обстрілів ми завжди телефонували один одному, щоби впевнитися, що всі живі, а майно ціле. Так от, коли другий обстріл був, – його й не стало... Неможливо повірити в те, що його вже немає. Мій чоловік дуже болісно переживав втрату друга».

У Сергія залишилися донька та маленький онук.

Історія з instagram каналу Victims of russia.