Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Козлова

"Не знаєш, що сказати, які слова віднайти, щоб втішити дітей"

переглядів: 178

Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Олена Козлова

Заступник директора Ірпінського ліцею №3 Ірпінської міської ради Київської області.

Не знаєш, що сказати, які слова віднайти, щоб втішити дітей

«Ранок 24 лютого став поворотним моментом в житті всіх нас, українців.

...Наш ліцей завжди був центром мікрорайону. Продовжив таким бути і у надскладні перші дні повномаштабної війни. Він знову був центром. Але вже не тим, де щодня лунав веселий дитячий сміх, а прихистком, сховищем, «гуманітарним хабом», як прийнято зараз говорити. З перших днів його стіни, підвали прийняли сотні жителів навколишніх будинків. Саме звідси частина людей змогли евакуюватись.

Та головне завдання школи — навчати. Оговтавшись від перших страхів війни, вже в березні ми відновили навчальний процес. Чи важко було? Безперечно.

Особливо спочатку, коли проводячи онлайн-урок здавалось, що не знаєш, що сказати, які слова віднайти, щоб втішити дітей. ...Знайшли, відновили, запрацювали. Бо наша ліцейна команда вчителів — то потужна команда професіоналів, об’єднаних спільною метою. А мета у нас всіх зараз одна — кожен воює на своєму фронті, тільки так ми переможемо.

Сьогодні наш ліцей залишається найбільш зруйнованим закладом освіти в Ірпені. Але колектив працює, бо в нас є наші діти — наші учні. Усвідомлюючи, що цей навчальний рік ми зможемо працювати лише з використанням дистанційних технологій навчання, ще влітку розпочали навчання за програмою «Google Digital Tools for Education/ Цифрові інструменти Google для освіти» , в результаті наш заклад отримав статус «Заклад освіти - учасник програми Google for Education».

Ми продовжуємо мріяти. Найголовніша мрія — то наша Перемога. А потім, ми мріємо повернутись в рідні стіни нашого ліцею, де знову лунатиме дитячий сміх, де панує атмосфера спокою та впевненості в майбутньому. Бо вчителі і діти — незламні. Можна зруйнувати стіни, але душа ліцею житиме завжди у кожному учневі, у кожному вчителеві!»

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ірпінь 2022 Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта робота діти перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій