Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Лариса Курилко

Директор Старівського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Ялинка» Вороньківської сільської ради Бориспільського району Київської області.

Не вірилося що це з нами відбувається, в країні – війна…

«Ранок 24 лютого для нас усе поділив на «до» і «після», назавжди змінивши наше життя, наші мрії…

Тоді, 24 лютого, я, разом з усією Україною прокинулася раннім ранком у тривозі. Стало зрозуміло, що розпочалася війна, повномасштабне вторгнення. Що відчував кожен українець у ту хвилину – не описати словами.

Перша моя розмова за день почалася з керівництвом. Що робити далі, як бути? Всі працівники закладу зранку прийшли на роботу, не вірилося що це з нами відбувається, в країні – війна…

Зовсім учора спокійно жили, працювали, виховували дітей, про щось мріяли, планували. Але колектив швидко адаптувався і розпочав працювати в умовах війни. Основною формою спілкування з батьками та вихованцями на той час стали соціальні мережі, де вихователі розміщували рекомендації, завдання.

Безпека дітей під час війни є важливим питанням сьогодення. Тому, щоб розпочати працювати з дітьми очно, ми влітку разом з батьками почали облаштування безпечного освітнього середовища у закладі. Підвальне приміщення потрібно було перелаштувати відповідно вимогам ДСНС – роботи було дуже багато. А щоб було затишно і комфортно нашим вихованцям перебувати під час повітряної тривоги в укритті, ми вирішили розфарбувати наше укриття казковими персонажами.

Незважаючи на усі ці труднощі, наш заклад з 01 вересня розпочав свою роботу, забезпечивши перебування у садочку трьох дошкільних груп. Освітній процес в закладі розпочався згідно річного плану 2022-2023 навчального року.

Основними завданнями колективу є безпечне перебування дітей у закладі, збереження фізичного здоров'я та психологічного благополуччя дитини. Наш колектив докладає великих зусиль у відновленні прав дитини на розвиток особистості, турботу і захист.

Слава Україні! Разом Переможо!»