Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Кит

«Не передати почуття, коли не можеш допомогти»

переглядів: 753

Тетяна встигла відпочити в Криму, поки там брали українську валюту, а зразу після відпустки довелося залишити улюблений Донецьк. Їй вдалося зберегти роботу та кар’єру, але не залишало почуття безпорадності, коли рідні повідомляли про обстріл.

Не передати почуття, коли не можеш допомогти

В конце мая 2014 года я вернулась из отпуска, который провела в Крыму. Там еще ходила гривна. Мне позвонила начальник отдела, которая попросила собрать вещи и сообщила, что в офис в Донецке выходить не нужно. А с 1 июня мы временно уезжаем в Мариуполь в связи с захватами госучреждений и активными митингами в Донецке.

У кінці травня 2014 року я повернулася з відпустки, яку провела в Криму. Там ще ходила гривня. Мені зателефонувала начальниця відділу, яка попросила зібрати речі й повідомила, що в офіс у Донецьку виходити не потрібно. А з 1 червня ми тимчасово їдемо до Маріуполя через захоплення держустанов і активні мітинги в Донецьку.

І ось уже сім років я живу в Маріуполі. Нехай не за своїм бажанням, але це місто прихистило нас. Звичайно ж, важливу роль зіграло моє місце роботи в ТОВ «Метінвест-шиппінг». У той час, коли в моєму оточенні знайомі, близькі та друзі втрачали роботу: їх звільняли, скорочували, оптимізували, я мала стабільну зарплату, житло в чужому місті та найважливіше – безпеку. І все це незважаючи на важкі часи в «Метінвесті», оскільки компанія в той час зазнала величезних витрат через переїзд співробітників до інших міст й несла величезні втрати через нестабільність в експортно-імпортних поставках сировини та продукції.

Якщо ви запитаєте, чи вдячна я компанії, відповім чесно: так. Вдячна, що в той час підтримали, що я не відчула того жаху, який відчували мешканці окупованих територій. Пригадую, коли я працювала в офісі вже в Маріуполі, рідні телефонували з Донецька й розповідали, що їх район обстріляли. Не передати почуття, коли не можеш допомогти й розумієш, що в тебе-то спокійно.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 2021 Текст Історії мирних жінки 2014 переїзд робота внутрішньо переміщені особи обстріли Донецька
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій