Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталя Міщенко

«Не можу ні осісти у Слов'янську, ні повернутися в Донецьк»

переглядів: 759

Війна перевернула все моє життя та життя моїх дітей. Проживаючи зараз у Слов’янську, я знаходжусь у підвішеному стані. Немає можливості ні осісти тут, ні повернутися в Донецьк.

Коли у нас почалося дистанційне навчання, я ходила до школи, щоб узяти методичні посібники для роботи і почався обстріл, [в школі] вибило все скло. Я хотіла побігти додому, бо діти опинилися самі. Колеги та директор мене не пустили, подзвонити було неможливо. Наступного дня ми вирішили виїхати. Старша дитина була дуже перелякана. Вона бачила фотографії в інтернеті того, що відбувалося біля школи.

Ми виїхали після 13 січня [2015 року] до подруги на літню дачу. Був сніг, діти вийшли грати у дворі. Мої діти знову сміялися!

Я прибиралась вдома, дивилась у вікно, як вони сміялися й гралися, та плакала. З жовтня по грудень [2014 року] ми майже не виходили з дому, у нас не було деякий час світла та води.

Зараз моя старша дочка закінчує навчання у внз, менша навчається на другому курсі.

Самим цінним для мене є мої діти. Важливо, щоб вони стали на ноги. Я придбала нову професію, в якій себе реалізувала. Це моє досягнення. Ми постійно опановуємо щось нове, розвиваємося.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 2015 Текст Історії мирних жінки 2015 переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій