Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Любов Жукова

«Не можу бігати вночі в підвал наввипередки зі смертю»

переглядів: 1027

Я вже не можу бігати вночі в підвал наввипередки зі смертю. Лежу й чекаю. Від мого будинку, куди півтора року тому, 2014-го влучив снаряд, залишилися одні руїни. Пряме влучення припало саме на комору, потім завалився весь будинок.

На нашому подвір’ї впали чотири снаряди, і вони зруйнували все, що могли: будинок та літню кухню. Хоча літня кухня і стоїть без шибок, але ми в ній зараз живемо з мамою.

Не можу бігати вночі в підвал наввипередки зі смертю

Моїй мамі 91 рік, і тієї ночі ми змушені були тікати в підвал, а війна дісталася й туди – вибуховою хвилею знесло двері. Тепер ховатися ніде.

Щоранку переживаєш цей жах. Ви навіть не уявляєте, що відчуває людина, якій на голову посеред ночі впав снаряд… Тієї ночі загинули наші собаки, а ось кози вціліли.

До нас приїжджали сапери. У дворі вони знайшли снаряд. Виходить, ми могли загинути будь-якої миті.

У нас, у Луганському залишилися одні старі. Щодня тут помирає хтось від інфарктів та інсультів. У мене здоров’я різко погіршилося, ноги відмовляють. Ми з мамою отримуємо дві пенсії по 1300 гривень, одна йде повністю на ліки.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Луганське 2014 2016 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій