49-річного Сергія Бойченка росіяни викрали та вбили у Скадовську на Херсонщині.

Не було жодного вцілілого ребра, усі органи відбиті

Чоловік був начальником пожежної інспекції ДСНС району. 17 червня він з власної ініціативи пішов оглядати місце вибуху в Скадовському морському торговельному порту. Дорогою назад Сергія викрали військові РФ. Того ж дня його тіло привезли до моргу, намагаючись видати за безхатька. Втім загиблого одразу впізнали – його добре знали місцеві.

За першим висновком судмедекспертизи, у загиблого не було жодного вцілілого ребра, усі органи відбиті; була черепно-мозкова травма, крововилив у мозок, вибита щелепа.

Дружині Ользі тіло чоловіка віддали через два дні.

Знайомі та рідні пригадують Сергія Бойченка як фаната своєї роботи. За словами дружини, він не раз жертвував сімейними справами, щоби виконати професійний обов’язок. Приміром, за півтора тижні до початку повномасштабної війни Сергію пропонували піти в декретну відпустку, але він сказав: "Ні". Власне, як і кожного разу, починаючи з 24 лютого, коли дружина заводила розмову про виїзд з Херсонщини.

«Якби можна було повернути час назад, Сергій вчинив би так само, – каже дружина загиблого Ольга Бойченко. – Думаю, що росіяни випитували в нього інформацію про державну службу з надзвичайних ситуацій. Але він залишився відданим своїй роботі до останнього».

20 червня Сергія Бойченка поховали в Скадовську. Крім дружини, у нього залишився маленький син.

Історія з instagram каналу Victims of russia.