Історію передав Музею "Голоси Мирних" телеграм-канал "Твоя суперсила" Фонду Ріната Ахметова.

Всім привіт! Мене звати Марія і я мешканка міста Харків, а наразі знаходжусь у місті Мерефа, с. Яковлівка.

Я вважаю, що війна принесла зміни багатьом людям і я не є виключенням. Найстрашніше я вже пережила, а саме авіаобстріл. Зараз поділюся як це було. 

З початком повномаштабного вторгнення я з мамою поїхала до бабусі у село, сподіваючись на безпечне місце, але ми так помилялися. На початку березня 2022 року нас обстріляли. Це було дуже дуже страшно, після чого я відходила дуже довго, боялася всіх можливих гучних звуків, одразу починала плакати.

На даний момент (червень 2023 року) Я ще відчуваю і чую всі вибухи, коли вони є, частіше це прильоти по місту, які ми чуємо. Скажу так, це страшно і лячно, бо коли ти розумієш, що у будь-який час твоє село знову можуть розбомбити, найбільше мене лякає невідомість, бо не знаєш, що можна очікувати.

За час війни я зрозуміла, хто справжні друзі, а хто ні. Я стала розсудливою і справедливою. Війна змінює людей, хтось стає кращім , а хтось гіршим. А я напевне середньо змінилась. 

Щасливі моменти у мене є. Незважаючи на війну, я закінчила одинадцять класів і планую вступати до ВИШУ. Також я знайшла для себе, чим хочу займатися у житті і це пов’язано з майбутньою професією. Дуже хочу до педагогічного і навчати дітей. А ще я мрію побувати у різних місцях нашої держави.

Ви запитаєте, чим мені допоміг телеграм-канал «Твоя суперсила»? Все просто, він не давав опустити руки у важкі моменти, він допомагав морально, додавав нову інформацію, яка дуже важлива у воєнний період. Саме мене він мотивував жити і навчатися новому і новій інформації, що дуже потрібна. Також своїми постами він підтримував мене і інших людей. Дякую тим, хто його створив, там дійсно корисна інформація.

Єлагіна Марія, 16 років