Ірина Дудка загинула 15 квітня 2023 року в Херсоні. Того дня російські військові вчергове обстріляли місто. Один зі снарядів влучив у дерево між дитсадком та школами №24 і №41 – саме там проходили Ірина з донькою Мариною. Уламки смертельно поранили їх. Ірині було 48 років.

Навколо було багато крові. Дочці уламок потрапив у голову

«Дочка працювала у салоні краси, а дружина їй допомагала. О 15.00 я подзвонив Ірині. Вона розповіла, що виходять із Мариною з магазину та будуть іти додому. Після того, як я почув вибух, почав дзвонити знову. Слухавки ніхто не брав. Десь на десятий раз відповіла невідома жінка і сказала – вибачте, вони загинули. Я побіг до моїх дівчат, якраз приїхала «швидка». Навколо було багато крові. Дочці уламок потрапив у голову. На її тілі були множинні поранення. Ірині уламок потрапив у груди. Тоді я думав – хоч би одна дихала», – розповів чоловік загиблої Володимир.

Ірина Дудка народилася в Херсоні. Закінчила професійно-технічне училище №10. Була швачкою 5-го розряду в ательє «Світанок». Спеціалізувалася на пошитті верхнього жіночого одягу. На дозвіллі Ірина вишивала картини. Пекла торти.

«Ми познайомилися з Іриною в кінотеатрі, це було на Різдво у 1994 році. З того часу не розлучалися. Коли дружина завагітніла, почала працювала вдома. Мала багато замовлень. Ірина дбала про бездомних тварин – щодня годувала собак і котів. Вона була патріоткою України. На нашому балконі під час окупації Херсона висів синьо-жовтий прапор. Коли прийшли українські захисники, ми всі так раділи... Ірина – ідеальна жінка, мати, господиня. У нас було ідеальне життя. Я не знаю, як без них із дочкою жити далі. Вдома залишилися лише три кішки, на стінах – картини Ірини, їхні з дочкою фото», – сказав Володимир.

В Ірини залишилися чоловік та батьки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.