59-річний Володимир Захаров зник у березні 2022 року, коли російська армія наступала на Київщині. Лише у лютому 2023-го за результатами ДНК-тексту рідні дізналися, що він загинув. З'ясувалося, що обгорілі тіла, знайдені в автомобілі на дорозі Макарів – Липівка Київської області, належать Володимиру та його племіннику Олександру Бондаренку. Колону авто, в якій вони їхали, обстріляли окупанти.

Навіть після звільнення Київської області звісток про них не було

Володимир народився на Вінниччині. У місті Хмільник закінчив школу та здобув середню спеціальну освіту майстра виробничого навчання. Навчав учнів керувати краном. У вільний час любив рибалити, відпочивати на природі з родиною і поратися біля машини.

«Спокійний, добрий, врівноважений. Як батько і чоловік, був дуже добрим, а дідусь – узагалі неймовірний», – розповіла дружина Олена Захарова.

Володимир достроково вийшов на пенсію. Деякий час був без роботи. Племінник покликав його попрацювати охоронником полів у Макарівську громаду.

21 лютого 2022-го чоловіки поїхали на Київщину, де їх застала повномасштабна війна. Рідні дзвонили і просили вибиратися. Востаннє Володимир й Олександр контактували з родичами на початку березня, а потім зникли безвісти. Навіть після звільнення Київської області звісток про них не було.

Родичі шукали їх у списках полонених, зверталися по допомогу до юристів. У синів Володимира та Олександра взяли зразки ДНК. Через 11 місяців після зникнення чоловіків зафіксували перший збіг – із тілами, які виявили 14 квітня 2022-го у машині на дорозі Макарів – Липівка.

У Володимира Захарова залишилися дружина, двоє синів, пʼятеро внуків і брат. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.