48-річна Наталя Яковенко загинула в Ізюмі 9 березня 2022 року. Разом з чоловіком Андрієм вона ховалася від російських обстрілів в підвалі будинку на Першотравневій, 2. Подружжя загинуло під завалами. Після чергового удару по дому два під’їзди рухнули, в пастці опинилися близько 50 людей, яким не вдалося вижити.

Наталю поховали в могилі без прізвища

Наталя з сім’єю жила в іншому районі Ізюма, але коли в сусідній будинок прилетів снаряд, перейшли у будинок сестри її чоловіка на Першотравневу. Там було облаштоване зручне укриття і, здавалося, що разом не так страшно. Після 4 березня сестра чоловіка наважилася виїжджати з міста. Наталя й Андрій відправили доньку з тіткою Інною. Вона згадує: «Наталя просто заштовхувала Таню в машину. Казала, їдь, виїжджай, нам так буде легше. Ми будемо знати, що ти будеш у безпеці». Самі залишилися, бо і авто було повне, і для себе вагалися, чи виїжджати, чи залишатися.

У травні Наталі Яковенко мало виповнитися 49. Вона була підприємницею, разом із чоловіком працювала в оптиці.

«Наша руденька і позитивна» – так казали про неї друзі. Рідні згадують Наталю гарною господинею, у домі якої все блищало і якій вдавалися страви навіть за найскладнішими рецептами. Ті, хто знав Наталю, кажуть, що вона була дуже доброю людиною.

Тіло Наталі ідентифікувати не змогли. Ймовірно, з-під завалів її разом із чоловіком дістали 23 квітня. Єдиною ознакою, за якою, як думають сусіди, опізнали жінку, став її рудий колір волосся.

Наталю поховали в могилі без прізвища. У неї залишилася донька.

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/