67-річна Наталія Яковенко загинула в Ізюмі 9 березня 2022 року, коли російські військові обстріляли будинок на Першотравневій, 2. П’ять поверхів впали на підвал, де ховалося близько півсотні людей. Сусіди, які вижили, розповіли, що син Наталі був у підвалі, а її з невісткою, ймовірно, засипало на сходовій клітині.

Наталію поховали в безіменній могилі під номером 174

Наталія до пенсії багато років працювала бухгалтеркою на Ізюмському оптичному заводі. Їздила і на заробітки за кордон. Була цілеспрямованою людиною. Самотужки заробила на квартиру в будинку по сусідству зі синовим – хотіла бути поруч. Наталія любила поратися на дачі. Вирощувала квіти, овочі.

Коли після початку повномасштабної війни Ізюм стали нещадно обстрілювати, Наталя переселилася в будинок сина на Першотравневу, 2. Разом спускалися в укриття, що було обладнаним для перебування багатьох людей.

Онука Альона з теплотою згадує Наталію: «Вона в нас була така бабуся-бабуся. Знаєте, від неї без пиріжків не підеш ніколи. Чекала нас із братом завжди і була готова нагодувати смачненьким, коли б не прийшли». Наталія вчила готувати і онуку, разом пекли торти. Найсмачніші страви в родині, каже Альона, завжди були бабусині.

Наталію Яковенко поховали в безіменній могилі в ізюмському лісі під номером 174. Її тіло, як і сина з невісткою, потрібно було ексгумувати та проводити процедуру опізнання через аналіз ДНК.

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/