Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анастасія Дишлюк

"Настав час відмовитися повністю від російської продукції та контенту"

переглядів: 190

Дишлюк Анастасія, 14 років, учениця 9-А класу ліцею ”Універсум”, м. Київ

Вчителька, що надихнула на написання - Хомич Катерина Петрівна

Конкурс есе "Війна в долі моєї родини"

Досі не можу забути той страшний день. 24 лютого, вибухи, почалася війна.

Коли батьки розбудили мене з цією новиною на вустах , то я не могла в це повірити. Але гучні звуки вибухів та новини про цю подію, змусили мене повірити в початок війни. Хотілося вірити в те, що все це страшний сон, який ось-ось закінчиться.

В той момент, я відчувала неабияку стурбованість. Я не могла зрозуміти, що коїться навколо мене.

Було чутно вибухи, гуркіт від літаків. Багато людей тоді їхали закордон.

Весь цей розвиток подій лякав мене.

Було страшно, що якщо ракета потрапить в приміщення, в якому знаходишся — ти просто зможеш втратити своє життя. Було лячно, що всі твої прожиті роки, можуть закінчитися від одного вибуху ракети, чи звичайного пострілу в потилицю.

Для мене і моєї родини це означало, що прийшов час зненавидіти все російське й просто відмовитися від цього. Що настав час відмовитися повністю від російської продукції та контенту. Що потрібно ще більше просувати українське і почати нагадувати людям про те, скільки ж людей загинуло, аби ми могли вільно спілкуватися тією самою українською мовою. Початок цієї війни породив ще більшу ненависть до всього російського.

Моє життя, та і я сама, змінилися в кращу сторону. Я змінилася як і зовні, так і внутрішньо. Я почала ще більше цінувати своє життя, і те, що жива. Також поспілкувалася з багатьма людьми, отримала новий життєвий досвід та друзів. Нарешті, я змогла розібратися в собі та своєму житті.

Життя моєї родини змінилося також в кращу сторону. Ми стали ще більш дружними, почали більше довіряти та покладатися один на одного.

Ця війна ще більше об'єднала нас.

З початку повномасштабної війни, мене приголомшила поведінка путіна та російського народу. Здавалось би, а як же ”братські народи”(про які вони втирали всім повсюду)? Мене приголомшила ця велика кількість смертей.

Більш за все, мене приголомшило те, що росія почала війну просто з нічого. При чому, не називаючи її війною, а ”спецоперацією”. Це настільки низько було з їхньої сторони, що просто не описати словами.

Для мене мир — це те, чого хочуть більшість людей. Вже всі хочуть спокою, й аби ця війна закінчилася. Так, я також хочу, аби війні настав кінець.

Але запитання полягає в тому, чи готові ви так просто взяти, і пробачити це все російському народові? Чи готові ви пробачити їм смерті невинних людей? Ви справді готові забути про ці всі страждання, заради миру з нелюдом?

Та це ж сміховинно! Цього ніяк не можна допустити! Миру між росією та Україною не бути ніколи!

Аби добитися спокою для України, то є лиш один вихід.

Нам потрібно знищити росію назавжди, аби всі забули назву цього болота, його існування, й аби всі забули про його болотяних тварюк!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київ 2022 Текст Історії мирних діти обстріли безпека та життєзабезпечення освіта діти перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій