Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Маргарита Герасименко

«Наше житло розбили, і проживати в ньому неможливо»

переглядів: 618

Раніше ми проживали в мікрорайоні Сонячний, в Красногорівці. У місті живуть мама і сестра, батька немає. У мене є чоловік і дочка. На початку війни ми з чоловіком втратили роботу, але зараз влаштувалися на іншу.

Раніше було хороше медичне обслуговування. Можна було піти в магазин, купити що хочеш. Було житло. Нашу квартиру на Сонячному в п'ятиповерховому будинку розбили. Там розбитий дах, через стіну у сусідів було пряме влучення.

Наше житло розбили, і проживати в ньому неможливо

На нижніх поверхах залишилися люди, але вище проживати неможливо. Зараз живемо в орендованому будинку. З дитиною змінили вже три будинки. Набридло, звичайно, хочеться нормального життя.

У червні 2014 року пройшов слух, що будуть обстріли. Ми не вірили. Потім прибігла свекруха і каже: «Збирайся, будуть обстрілювати». Ми схопили що змогли, дитину, кота, і відсиджувалися у бабусі в підвалі, в приватному будинку. Дитині на той момент було п'ять років.

Ми сильно злякалися, коли були великі обстріли. Місяць були у родичів в Дніпрі, але все одно повернулися додому, тому що тут залишалися рідні, і ми не могли їх кинути.

У нас в місті проблеми з водою, вона технічна, неякісна. Ми постійно носимо питну воду в баклажках. Вже немає сил тягнути її додому. Ми зараз виживаємо.

Я гадаю, що тут ніхто себе не відчуває в безпеці. Коли були великі обстріли, дитина сильно лякалася. Ці моменти мені хотілося б забути.

Дуже хочеться, щоб настав мир і всі військові дії закінчилися, щоб ніколи не було обстрілів, і наші діти бачили краще життя. Щоб ми могли жити, а не виживати.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Красногорівка 2014 Текст Історії мирних жінки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій