Михайло виїхав з Бахмуту з чотирма котами та собакою

Народився я в місті Бахмут, там же навчався, все життя прожив там. Працював на заводі кольорових металів.

24 лютого я був вдома, відпочивав. Проспав весь початок війни, потім прочитав новини і не міг зрозуміти, нащо воно треба.

Мене шокувало застосування реактивних снарядів проти мирного населення. На нас падали запальні снаряди, хімічні снаряди, ракети.

Біля мого будинку впала ракета, розвалила дім. Моя квартира постраждали, коли прилетіло в готель - ні одного вікна не лишилось цілого.

Кожен день може щось статись. Зараз будівля стоїть, а через 10 хвилин її вже нема.

Гадалось, що війна не довго буде, але усе затяглося. Наприкінці серпня 2022 року я виїхав у Жовті Води. Мене евакуювали знайомі, ми їхали куди очі бачили - рідних у мене в Україні нема. Коли виїхали із зони обстрілів, я відчув полегшення.

У мене було чотири кішки, собака, і одна корзина на всіх. Я перед самим виїздом взяв валізу, посадив туди двох котів, а собаку з іншими котами - в корзину. Всіх забрав, і ми тепер разом у Жовтих Водах.

Життя ускладнилось. Багато підприємств зачинилось через постійні відключення світла, роботу знайти стало важко. Але я працюю, поступив навчатись. Вільного часу немає, тож ніколи думати про тяжкість нинішнього становища. Згадую рідне місто, зараз його майже повністю зруйнували окупанти.