Шило Владислава

Ярославицький ліцей Ярославицької сільської ради, учениця 10 класу

Вчитель: Шинкар Наталія Юріївна

Чому бути українкою – це моя суперсила

Бути українкою – це моя суперсила, тому що мені генетично передано родом бути сміливою та працьовитою.

Моя суперсила – це бути частинкою мого незламного, нескореного та волелюбного народу. Ця волелюбність передалась нам, бо наша історія – це одвічна боротьба за незалежність, за право розмовляти своєю мовою, берегти свою культуру. Для мене бути українкою означає поважати своє, прагнути до розвитку.

Я  пишаюся тим, що я українка…

Саме трагічні сторінки життя нашого народу виховали в мені усвідомлення того, що нашою  країною варто пишатися. На 32-му році незалежності  український народ продовжує боротися за свої права та свободи. Кожен прожитий день – приклад героїзму та сили.

Наша країна – вільна демократична країна, розташована в самому серці Європи. Я вважаю її найкращою в усьому світі.

 Бути українкою – це стан душі. Це любити свою країну з усіма недоліками, знати її історію та поважати її за те, що вона змогла стільки стерпіти та й досі змушена виборювати любов  свого народу до себе.

Я українка! Кажу це гордо і з високо піднятою головою.

Знаю, що у нас багато талановитих дітей: вони зроблять країну кращою. Це додає віри.

У нас безліч цікавих туристичних місць: кримське море та карпатські гори, замки Львівщини та озера Рівненщини, ліси Волині та степи Херсонщини. У нас чудовий клімат та неймовірна природа.  Це дарує натхнення.

А наша мова? Жодна мова світу не зрівняється милозвучністю з нашою, такою мелодійною, такою солов’їною та приємною для звучання. Це дарує насолоду.

Бути українкою – це бути частинкою великої родини, де кожен має свою важливу роль. Це бути готовим допомогти один одному, підтримати у складні моменти та разом радіти перемозі. Ми маємо триматися разом.

Бути українцем – це берегти та розвивати свою країну. Наші мова, музика, танці, звичаї – це частина культури, яка допомагає нам зберегти нашу ідентичність.

Вважаю, що саме молодь, яким дарована насолода розмовляти українською, які є свідками змін, яким дарує натхнення українська природа, повинна  просувати українське, слухати українське, читати українське. У нас достатньо досвіду та знань аби думати не лише про своє майбутнє, а  й про майбутнє своєї Батьківщини.

Я дуже люблю свою країну попри те, що, може, для когось краще деінде. Рідна земля – місце сили.

Я дуже пишаюся, що є маленькою частинкою мого народу. Сподіваюсь,  що зовсім скоро перестануть над нашим небом літати ракети, які вбивають мій народ, і сукупність наших сил відродить силу нашої красивої та незалежної країни.

Слава Україні! Героям слава!