Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лариса Вєтрова

«Наше селище обстрілювали цілодобово – і ми втекли»

переглядів: 1180

Ми кинули все і поїхали в нікуди. Як мільйони переселенців, боремося третій рік за право жити в людських умовах.

Ми втекли з Донецька влітку 2014 року, коли наше селище Трудовські обстрілювали цілодобово. Вилетіли повністю вікна, відійшли стіни. З дітьми там жити було неможливо.

Я багатодітна одинока мама. З трьома дітьми ми тепер живемо у Волновасі, орендуємо двокімнатний будинок. Умови життя в нас польові. Воду носимо через три будинки, руками перемо, туалет на вулиці, газу немає, дров немає.

Після розлучення з чоловіком у мене у сім'ї два годувальники: мій молодший син 10-річний Влад і старший син Ігор. Вони ходять до лісу по дрова. А там небезпечно, можуть бути і розтяжки. Але вони знають, що в мене немає грошей на вугілля. Із зарплатою у 800 гривень буває, що навіть хліб купити немає на що. Соціальну допомогу отримуємо з затримкою. 

Ми мріємо повернутися до Донецька, але поки це неможливо. Проїхати через лінію розмежування – однаково що перетнути державний кордон. І потрібен дозвіл від колишнього чоловіка на вивіз дітей.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2016 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій