Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Анатоліївна Крячко

«Наш будинок постраждав від обстрілів»

переглядів: 120

Ми переїхали до Полтави з селища Андріївка. Це біля Балаклії Харківської області. Мені 39 років. 

Війна застала нас вдома. Ми прокинулися від дзвінка друзів: вони сказали, що в Харкові був приліт, а ще - в Балаклії на військову частину.

Спочатку було дуже багато авіанальотів. Літаки скидали бомби - це було дуже страшно. Коли на вулиці були прильоти поруч, у нас постраждав будинок. Було дуже страшно, і ми вирішили виїхати.

Після прильотів ми зрозуміли, що діти бояться. І ми весь час були в погребі. Взимку я просто летіла в одній сорочці в погріб.

Магазини працювали, але були дуже великі черги. Вода у нас була, поки було світло.  За ліками були величезні черги в аптеки. Ми інколи просили людей, які приїжджали, купити нам ліки.

Ми виїжджали на своєму транспорті. Знали, куди їдемо і як їхати.  На блокпостах труднощів не було - там же наші хлопці стояли. Нам там навіть допомагали, діткам - так точно: їх пригощали солодощами.

Хочеться додому, але там ще не дуже спокійно: прильоти бувають. Ще страшно повертатися додому, але вся родина вже хоче. Дуже надіємося, що ми повернемося додому.

Я думаю, що скоро все має закінчитися. Нашу територію вже звільнили, і ми дуже надіємося, що в скорому часі звільнять і всю Україну.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Андріївка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій