Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Григорівна Костик

«Нас немає в живих, ми всі вимерлі вже»

переглядів: 535

Війна почалася, коли почали бомбити. Ми сиділи в підвалі. Нам вибило вікна, знесло дах двоповерхового будинку, у нас 16-квартирний будинок. Над нами все гуло, летіли снаряди. Неприємно це згадувати, звичайно. З горем пополам зараз всі вікна закриті. Пенсії, самі розумієте, які. Нам допомогли – дали скла, але рами теж треба було вставляти.

Коли були пошкодження даху, я поїхала до дітей в Сєвєродонецьк. Була там два роки. Їздила, поки чоловік не зліг. З чоловіком сиділа в цій розбитій квартирі, поки він не помер. Господи помилуй...

Тут немає нічого живого. Як мурашник, можна розкурочити і розкидати всіх мурах, так і нас всіх знищили, мали ні і за що. Нас немає в живих, ми всі вимерлі вже. Люди похилого віку тим більше нікому не потрібні. Кожен день чуємо гуркіт. Для мене це страх.

У нашому будинку є три баби, ми спілкуємося. З ними сиділи в підвалах, тремтіли, бо молоді тут немає, все поїхали.

Ставлення до життя змінилося. Повторюся, мене просто знищили, всередині немає нічого живого. Я стала нервова, плачу буквально з кожного приводу, здоров’я немає, тепер ще й коронавірус. Я перехворіла два місяці. Тепер ридаю після кожного подиху. Щось десь, а я вже плачу, ніяк не можу відійти від цього.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Нижня Вільхова 2014 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я житло літні люди (60+)
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій