Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марина Вікторівна Кужіль

«Нам повідомили, що буде ще обстріл о 4 годині ранку»

переглядів: 703

Перший обстріл почався близько 10 години вечора. Мій чоловік вийшов на вулицю, потім забіг і сказав: «Швидко в підвал, зараз почнеться». І саме коли ми бігли в підвал, над нами полетіли перші «Гради», а потім танки почали стріляти.

У підвалі ми пересиділи деякий час, потім зайшли в будинок. Коли почали вибухати снаряди безпосередньо біля нашого будинку, довелося виїхати на пару місяців із Мар’їнки. Нам зателефонували, повідомили, що буде ще обстріл о 4 годині ранку. Ми зібралися й виїхали в Курахове з дітьми, всією сім’єю. З автостанції вже спостерігали, як «Градами» почали обстрілювати Мар’їнку.

Більшість жителів виїжджало в цей час. Ми їхали машиною, а деякі люди й пішки йшли. Тоді я була вагітна, з нами дочка шести років і племінниця. У 2014 році народилася ще дитина і в 2020-му – двійня. Тепер ми – багатодітні. У 2014 році я народжувала в Докучаєвську, у 2020-му тут, у Покровському. У Мар’їнці немає пологового будинку, найближчий пологовий будинок у Селідовому. Був пологовий будинок і в Красногорівці, але його закрили, коли почалися воєнні дії.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2020 Аудіо Історії мирних жінки 2014 2020 обстріли безпека та життєзабезпечення сім'ї з двома і більше дітьми
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій