Галина Громова потрапила до лікарні №9 у Маріуполі 21 лютого 2022 року, за кілька днів до повномасштабного російського російського вторгнення. У неї була двостороння пневмонія, а коли зробили тест, підтвердили ковід. Галину під’єднали до апарату штучної вентиляції легень, проте вже 1 березня через бойові дії змушені були виписати – у лікарні не було ні тепла, ні світла. Вранці того дня рідні забрали її до помешкання невістки на проспекті Будівельників. Там 2 березня 2022 року Галина Громова померла.

Нам сказали приїхати і забрати бабусю

«Нам сказали приїхати і забрати бабусю, бо всіх евакуйовують. Залишали лише тих, хто не міг ходити. Коли ми приїхали о десятій ранку, то там вже майже нікого не було», – розповіла невістка Ірина Громова.

Галині Громовій було 83 роки. Вона народилася у селі Колибань (Білорусь). У юності переїхала в Україну, оселилася в Маріуполі. У 18 років почала працювати. Понад 40 років була медичною сестрою в урологічному відділенні міської лікарні №1. У вільний час любила читати, спілкуватися з колегами. Останніми роками часто бувала на дачі, де обожнювала висаджувати рослини.

«Галина Корніївна працювала під керівництвом відомих в Україні лікарів, як-от Михайла Самойловича (до 1962 року), а потім Василя Візєнкова. У них був дуже дружній колектив, а Галина Корніївна пам'ятала всі дні народження – і медсестер, і лікарів, усі дати професійних свят. Така комунікабельна, товариська, дружелюбна була... Завжди, коли була потреба, приходила на допомогу», – додає невістка Ірина.

У Галини Громової залишилися син, невістка, онук та інші родичі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.