Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Яна Сергіївна Іванова

«Нам потрібно було починати своє життя заново»

переглядів: 254

У першій день війни родина покинула Маріуполь, ставши вимушеними переселенцями вже вдруге

В мене двоє дітей, їм 3 та 12 років. Ми переїхали з Маріуполя. Коли у місті почали стріляти, ми сіли й поїхали з дітьми на машині. У перший же день війни виїхали. Зараз ми в Кам’янці-Подільському Хмельницької області. 

Нам потрібно було вирішити питання з житлом, із навчанням дітей, тобто були труднощі побутового плану. Ще й грошей не було. Тут дуже дороге житло, та й усе дороге в принципі. Речей не було, ми тільки один чемодан із собою взяли. Головна трудність була у тому, що нам потрібно було все починати заново.

Нас досі шокує, що стріляють по мирному населенню, по житлових забудовах, по інфраструктурі, по торговельних центрах, по лікарнях.

Взагалі-то нас дуже важко шокувати, бо ми це все багато років бачимо.Ми з Донецька. У 2014 році виїхали в Маріуполь.

Я не знаю, коли війна закінчиться. Важливо, щоб вона закінчилася перемогою, і для мене найважливіше – щоб не здали Донбас, а до кінця відвоювали. Коли це буде – не знаю, але час не такий важливий, як результат.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2014 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій