Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Яковлева-Чигрин

«Найбільший страх дітей — втратити мене, бо одного разу вони вже втрачали близьких людей»

переглядів: 240

Мені запам'яталося 26 травня, коли був авіаобстріл аеропорту, і коли літак розвертався неподалік. У пам’яті залишилися спогади, як брали штурмом будівлю банку і обласне управління МВД. Наш офіс був поруч. Ми тоді бігли по сходах вниз, бо боялися сісти в ліфт, адже він був скляним, а з натовпу хтось стріляв по вікнах.

У 2014-2015 роках вижити допомогли продуктові набори з гуманітарної допомоги. Також була аптечка для мам, евакуація в Бердянськ, в табір. Пізніше нам надали грошову допомогу для операції на очах для молодшої доньки.

У вересні 2015 року ми приїхали до Києва, де отримали першу психологічну допомогу. Це був тривалий курс. Майже два роки з моїми дітьми працювали психологи. Зокрема була Марина Сорокіна, а також психологи в таборі «Перлина Донеччини».

Найбільший страх дітей — втратити мене, бо одного разу вони вже втрачали близьких людей. Їм важко даються нові контакти, вони не хотіли ходити ні на які гуртки, бо не хотіли нових втрат. Я ж розумію, що їм потрібно засвоєння нових корисних для життя навичок та поліпшення психоемоційного стану.

Зараз вони почуваються у безпеці, бо ми зважилися на відчайдушний крок і взяли іпотеку на придбання свого житла. Зараз у кожного власна кімната.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 2015 2021 Текст Історії мирних жінки діти 2014 2015 переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення освіта здоров'я житло робота сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріл донецького аеропорту обстріли Донецька їжа 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій