Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Карина Немлієнко

«Треба бути завжди радісним. Так легше перенести війну»

переглядів: 1420

Авдіївка – це невелике містечко. Я там ходила до школи, на малювання з п'яти років. Також я ходила на танці в ДК. Ми з мамою дуже часто після школи, коли вона мене забирала, заходили в магазин, і вона мені купувала що-небудь смачне.

Я приїхала до бабусі, вона живе недалеко від Авдіївки, у селі Орлівка. Там ми гуляли, усе було мирно, усе було добре. І тут почався обстріл Авдіївки.

Ми дуже швидко побігли в під'їзд з подругою й почали там плакати. Це було дуже страшно.

Війна дуже сильно змінює людей. Вони стають іноді злими, іноді добрими. Деякі люди починають дуже сильно всього боятися, у декого порушується психіка через війну.

 Я б намалювала галявину, на якій дуже багато осколків, бо зараз дуже багато осколків, що влучають у людей. Я б намалювала там танки, дуже похмуре небо й дерева без листя. Темна дуже картина.

Мир – це були б поля без осколків, на яких цвіли соняшники. Ліси всі зелені, а навколо поля дуже багато польових квітів. Дуже ясне небо, без хмарок і з яскравим-яскравим сонцем.

Я б хотіла миру. Я б хотіла, щоб усе повернулося на свої місця, щоб чоловіки, які зараз воюють, повернулися до своїх родин, побачили своїх дітей. І просто миру.

Щоб люди, навіть якщо в них там зараз іде війна, щоб вони не засмучувалися, а були завжди радісними. Так легше перенести війну. Так набагато легше.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Авдіївка 2014 Відео Історії мирних діти 2014 психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій