Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Анатолій Бабенко 

Посада директор Білоцерківської спеціалізованої природничо-математичної школи І-ІІІ ступенів № 16 ім. М. О. Кириленка Білоцерківської міської ради Київської області.

"Із початком війни перед освітою постали нові виклики. Чи готові були наші заклади освіти до діяльності в умовах воєнного стану? Чи можуть працівники закладу освіти діяти відповідно до обставин, що склалися на даний час? Відповідь – не зовсім.

Життя підказує, як шукати вихід із нестандартних ситуацій у нашому регіоні, які виникають у результаті дій ворога.

Насамперед, дбаємо про безпеку дітей та дорослих, мешканців громади міста. Заклади освіти слугують прихистком як для дітей та педагогів, так і для мирних жителів. Через архітектурні особливості підвальних приміщень їх можна використовувати як безпечне місце перебування під час обстрілів та бомбардувань. Тому постала необхідність створення належних санітарно-гігієнічних умов у сховищі (вода, тепло, вентиляція, освітлення, туалетні кімнати). Також створюємо міні класні кімнати для проведення навчальних занять під час тривалих повітряних тривог. У планах підключення сховища до мережі Інтернет через монтаж додаткових комунікацій.

Наш заклад освіти є опорним з цивільної оборони. Продовжуємо удосконалювати алгоритм дій учасників освітнього процесу в умовах навчання в період воєнного стану.

Надійний тил – запорука успіхів на фронті! Ми –українці! Ми –Переможемо! Наші діти зростатимуть у вільній Україні!"