Коли почалась війна, Дмитро з родиною виїхав з Миколаєва, щоб не загинути

Я з Миколаєва. Було звичайне життя: працювали, заробляли гроші, будували будинок своєї мрії. Були плани на майбутнє, але 24 лютого все перекреслило. Довелося зачинити будинок, виїхати на два місяці на Хмельниччину. Зараз ми в Миколаївській області - тут безпечніше, ніж вдома.

Мені 44 роки. Я ходив у військкомат, пройшов медкомісію. У мене грижі, тож мені сказали, щоб поки займався, чим можу. Пішов до знайомого, ми почали для ЗСУ машини обладнувати. Вантажівки притягували, а ми їх зварювали, фарбували. У кожного свій фронт: хтось вареники ліпить, хтось сітки плете, а я машини ремонтую.

У мене є друзі, які ще за місяць до 24 лютого попереджали, що буде війна. У нас із дружиною тривожні валізки вже  були  зібрані – з документами, грошима. Я тільки не розумів, що це буде в таких масштабах.

А тоді ми прокинулися на початку ранку від того, що почали в нас у Миколаєві військовий аеродром бомбити. Над моєю хатою пролетів винищувач. Я людина цивільна, тому не звик до таких речей. Для мене це був шок. Ми вийшли з сусідами, стояли, розмовляли, і з боку Білорусі пролетіло ще дві ракети прямо над нами. Мені друг зателефонував і сказав: «Якщо хочеш зберегти життя, треба їхати хоча б на деякий час подалі від бойових дій».

Додому ми приїжджаємо зараз раз на місяць – газони підстригти, лад навести. Життя кидає нам виклики, але жити треба. Нам усім треба боротися. Так, тяжко, боляче, але не можна опускати руки. Я думаю, життя вже не буде таким, як раніше. Жінка хоче всиновити дитину - зараз діток багато залишилося без батьків. Думаємо. Дай Бог швидше досягти нашої перемоги, а тоді будемо діток ростити. Вони не можуть жити без сім'ї, у дітей повинні бути  мама й тато. Такі в нас плани. А там – побачимо, як буде.

Шокує жорстокість звичайних росіян по відношенню до нашого мирного населення. Здається, хочете воювати – воюйте армія на армію. Нащо нищити жінок і дітей? І прості росіяни цю жорстокість підтримують. У мене це в голові не вкладається. Ми повинні забрати всі свої території, починаючи з Криму, Донецька, Луганська. Вибити росіян із усіх територій воєнним  шляхом, інакше вони не дадуть нам спокою.