Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Альона Анатоліївна Батрева

«Почали пролітати бомби над головою»

переглядів: 566

Я зрозуміла, що війна, коли почали пролітати бомби над головою. І близько навіть не було ніякої готовності. Начебто до вас несподівано прийшов від когось лист, і ви здивувалися дуже. Такий [був] кілька разів шоковий стан. Не розумієш ще нічого, не можеш зібратися з думками.

Багато людей виїхало з весни 2014 року. Я думаю, вони навіть не знають, як це – війна поруч. Раніше люди спокійніше жили, усі нації, усі народи. Зараз воєнні дії всюди – боляче дивитися, і розумієш прекрасно, що це занадто важко для людського існування, для життя на Землі.

Ми в дуже хворому були стані. У мене на руках була і бабуся, і дитина в першому класі. Пам’ятаю, як оголошено було перше перемир’я, і дійсно вже не бомбили вдень. Люди нібито звикали й змирялися з війною, але дуже переживали.

Хочеться, щоб всім було нормально. Звичайно, тепер уже немає такого стану, який був. Але залишилася недовіра й насторожує все. Таке враження, що нікому вже не віриш.

Мені хочеться тільки, щоб все налагоджувалося в країні, і взагалі, щоб нормально було в країнах будь-яких.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Вільхове 2014 Аудіо Історії мирних 2014 психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій