Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Галина Василівна Жеки

«На нервовому ґрунті я почала заїкатися»

переглядів: 636

Я була вдома, коли почалася війна. Чоловік поїхав до Ясинуватої ховати свого брата. І нам сказали, що більше маршруток не буде, що поїхала маршрутка туди в останній раз.

Я розпереживалася, тому що аеропорт вже бомбили, якісь військові дії були. А у мене була паніка, тому що думала, що чоловік не зможе повернутися з Ясинуватої після похорону. Але чоловік, як тільки в яму брата опустив, – відразу додому приїхав.

Пам'ятаю, як внучку я перший раз в підвал заганяла. Ми з нею на городі були... і тут почалося. Ми з нею полізли у підвал і свекруху мою 90-річну теж спустили в підвал. Правда, після цього вона сказала, що в підвал більше не полізе, а ми як хочемо.

Мій будинок постраждав. Поруч були зруйновані будинки. Снаряди розривалися. Пам'ятаю, як я влетіла в будинок, а сусіда вбило. Він біг, думаючи, що врятується, і його осколками прямо посікло.

А я, коли влетіла в будинок близько 4 години ранку, почула, що летить сюди. Адже ми вже розрізняємо, коли туди, коли сюди. І я схопила внучку, хоча у мене проблеми з ногами, на палицях ходжу, і витягла в глухий коридор.

Коли щось влетіло, я на внучку лягла і прикрила її. Вона кричить: «Бабусю, ти мене задушиш!» А я кажу: «Діано, лежи, тому що лежи, зайко!» А потім, коли це все пройшло, я побачила, що в спальню, де була внучка, влетів осколок, але ми його знайшли через рік.

Дах пошкодило – він посічений і частина будинку була пошкоджена. Мене від ударної хвилі контузило і на нервовому ґрунті я почала заїкатися.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Первомайське 2014 2021 Текст Історії мирних жінки 2014 2015 зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення обстріли Донецька 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій