Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дмитро

«На наших очах «Гради» відстрілювалися»

переглядів: 751

Дмитро Володимирович залишив Донецьк заради безпеки своєї родини і змінив уклад життя, перетворившись з мешканця міста на фермера. Виїзд був важким через перекриті шляхи. Чоловік бачив, як військова техніка обстрілювала міста і села, тому повертатися не хоче.

На наших очах «Гради» відстрілювалися

Спочатку я зі своєю родиною виїхав з Донецька в село Студенок, а матуся з братом залишалась в місті до серпня 2014-го. Зараз не скажу точно, який це був день. Я приїхав вивозити їх. Вийшло так, що неможна було виїхати з Донецька в сторону Ясинуватої, тільки в сторону Новоазовська. Ми туди і поїхали. З Донецька об’їжджали кругом через Вугледар. Дорога 160 км від Донецька до Студенка по прямій, а ми проїхали 360 км.

В цей день ми бачили військові підрозділи, на наших очах «Гради» відстрілювались, танки були, багато чого бачили. Стільки народу було на дорогах, і ніхто не знав, як їхати. Це потім розумів, що це жах. А коли їхали, не було часу думати, тобто треба було вивозити родину, тому їхали. І повертатися не плануємо.

З початком війни закінчився мій бізнес. Матусю в 2016 році я поховав вже тут, в Студенку. Брат і в Київ їздив працювати, і в Дніпро, знову повернувся, зараз в сусідньому будинку живе. Ми з дружиною і дитиною. Я повністю змінив своє життя: якщо раніше я бізнесом займався, то тепер фермерством.

Старша дочка з онуками і чоловіком в Черкасах зараз. Середні син і дочка в Києві працюють. Молодша – маленька, шкільного віку, тому з нами поруч.

Раніше ніхто слово «здоров’я» не промовляв, тому що всі були здорові. А коли матусю вивіз, вона захворіла і за два роки її поховали. Якісь негаразди зі здоров’ям почалися. Ми вчасно це помітили. Тепер перестали зайвий раз нервувати, більше звертаємо увагу на своє здоров’я, щоб підтримувати форму.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери молодь діти 2014 переїзд обстріли втрата близьких втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я житло робота сім'ї з двома і більше дітьми літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи обстріли Донецька розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій