Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Манукалова

«На очах доньки загинув її восьмирічний друг»

переглядів: 1022

Після школи я забираю дев’ятирічну дочку Дашу сама. Іноді дорогою додому ми затримуємося біля меморіалу, де встановили пам’ятну дошку. На цьому місці загинув друг Даші Єгор під час обстрілу 13 лютого 2015 року. З групи в дитячому садку, куди ходила Даша, троє дітей, разом із нею, були поранені, один – Єгорка – загинув.

Спочатку обстріляли Краматорськ, потім снаряди долетіли до Бахмута. У будній день діти поверталися зі школи. Проходять повз дитячий садок – і тут раптом починається обстріл.

Снаряди падають і розриваються прямо у дворі дитсадка. Даша розповідала, що вони бігли, а вона кричала Єгору: «Лягай!». Він не лягав. Загинув на очах у дочки, йому було вісім років. Дашу поранило в руку.

Знадобилося кілька місяців, щоб розробити поранену руку. А ось осколок у спині лікарі не можуть вийняти досі – занадто ризиковано. Зачеплений нерв, Даша може взагалі стати паралізованою.

Лікарі заборонили їй фізичні навантаження, і мрія про танці стала примарною. На похмуру погоду в неї болить спина. Довго не могла спати в темряві – мучили кошмари. Малювала одні труни та Єгора.

Дочка пройшла курс реабілітації, біль у спині пройшов.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бахмут 2015 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій