Сім’я Ірини Михайлівни евакуювалась з окупованого Мелітополя, адже росіяни дуже ускладнили життя містян

О п’ятій ранку 24 лютого мою сім’ю розбудили вибухи на аеродромі. Ми навіть не встигли зібрати речі, як дізнались, що пошкоджено залізничні колії. А вже о четвертій годині дня в Мелітополі були танки росіян.

У Мелітополі почали затримувати та катували патріотів. Мене шокувало те, що в місті так багато колаборантів, які можуть тебе здати.

Ми прожили в окупації три місяці - це було важко. В перші дні вимкнули світло, воду, українське телебачення та інтернет. Зв'язку з рідними не було. Евакуацію ніхто не проводив. Магазини стали закриватися, а ціни на базарі стали сильно зростати.

Ми з дитиною носили на базар речі з дому, щоб обміняти їх на продукти.

Ми не отримували гуманітарну допомогу, бо не хотіли брати її в росіян. Щоб вижити, ми колотили борошно та воду - і з цього робили млинці. Через три місяці ми евакуювалися в Івано-Франківськ. На жаль, в окупованому Мелітополі залишилися наші рідні.

Відзначу, що в Івано-Франківську живуть дуже добрі та приязні люди. Влітку бабусі на базарі пригощали дітей ягодами та молоком. Дуже приємно і зворушливо, коли про тебе піклуються.

Зараз роботи у мене немає. До війни працювала менеджером з реклами. Планую згодом шукати роботу, адже зараз вимушена доглядати за чоловіком, який переніс інсульт.