Кальницька Вікторія

Комунальний заклад «Шелестівський ліцей Коломацької селищної ради Богодухівського району Харківської області», учениця 9 класу

Вчитель, який надихнув на написання есе: Тороні Валентина Миколаївна

«Моя Україна майбутнього»

Я є громадянкою України та проживаю на її території майже п'ятнадцять років. До повномасштабного вторгнення росії наша країна процвітала, розвивалася, всі жили в мирі. Наші батьки працювали, ми, діти, кожного дня веселилися, раділи, проводили час із друзями, відвідували школи, дитячі садочки, різноманітні гуртки. Просто насолоджувалися життям.

Але одного дня все змінилося. Двадцять четвертого лютого дві тисячі двадцять другого року о третій годині сорок хвилин ночі наші життя поділилися на «до» та «після». Російська федерація своєму народу й іншим країнам світу стверджувала, що це «спецоперація». Але у чому полягала їхня так звана «спеціальна операція»? У тому, щоб вони вбивали невинних людей, ґвалтували дівчат і жінок, знущалися над нашим народом? Або у тому, щоб нищили нашу інфраструктуру й економіку? Але це не є «спецоперацією», це – жорстока, безжалісна, кривава війна. Сотні людей гинуть із дня в день. Російський народ говорив, що захопить Київ за три дні, а потім й Україну, але у них нічого не вийшло. Тому що ми – незалежний, сильний духом, відважний, незламний народ, котрий боронить свою Батьківщину. Українці боряться не тільки за свою свободу й незалежність, а є прикладом стоїцизму. Скільки людей пішло на ту криваву війну, щоб настало чисте й мирне небо над нами! Скільки дітей, які місяцями не бачать своїх батьків, кожного дня мріють про щасливу сім'ю! На сьогодні війна триває шістсот днів. Я вірю, що перемога буде нашою. Рано чи пізно ми переможемо. На мою думку, після перемоги наша Україна стане членом НАТО, ми повернемо наші території, Батьківщина буде квітнути, ми повернемося до мирного життя.

Мир – можливість жити повним життям, працювати, ростити й виховувати своїх дітей, не боятися за життя своє та своїх близьких. Мир на сьогодні особисто для мене – об'єднання людей, котрі допомагають один одному різними способами. Наша ненька Україна переможе попри все і ми, український народ, відсвяткуємо перемогу, повернемося до мирного, спокійного життя.

Слава Україні! Гером Слава!