12-річний Микита Рева загинув 9 квітня 2024 року. Того дня близько 11:30 російська армія атакувала його рідне місто Костянтинівку на Донеччині. Снаряди влучили у житловий сектор. Поряд із хлопчиком загинула мама Наталія та сусід Борис.

Поряд із хлопчиком загинула мама

Микита був родом із Донеччини. У 2018 році пішов до першого класу Костянтинівської школи №2, а потім був переведений до Костянтинівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5. Навчався в 6-В класі. Цікавився наукою, природою та її законами, багато читав, брав участь в олімпіадах і конкурсах з природознавчих дисциплін. Його хобі було малювання.

Про нього відгукуються як про веселого, товариського, стриманого та дисциплінованого хлопця. Він користувався повагою серед однокласників, мав багато друзів.

«Цього хлопця можна впевнено назвати дитиною, яка дуже любила життя та світ, і мала різноманітні інтереси й захоплення. Микита був доброю, відповідальною, цілеспрямованою, допитливою, творчою, доброзичливою людиною. Мав дуже велику жагу до знань. Отримував дипломи переможця у творчих конкурсах, мріяв бути відомим дизайнером. Завжди підкреслював, що малювати його навчила мати», – розповіли у школі, де навчався хлопчик.

У Микити Реви залишилася бабуся.

Історія з instagram каналу Victims of russia.