Третього березня 2023 року російська армія обстріляла село Старикове на Сумщині. 73-річний місцевий житель Микола Тютюніков саме був на городі біля свого будинку і загинув від осколкового поранення.

Миколу поховали у сусідньому селі

«Ми з ним були, як брат із сестрою. Того дня я поїхала до Глухова, потім зателефонував сусід і сказав, що Микола мертвий. Він лежав на моєму городі, напевно, вибуховою хвилею відкинуло. Я його забирала і допомагала ховати», – розповіла кума загиблого, Тетяна Матосова.

Усе своє життя Микола Тютюніков провів у Стариковому. До пенсії працював трактористом. Односельці пригадують його компанійським, чуйним, добрим. Господарство Миколи Тютюнікова зазнавало руйнувань від російської агресії. Влітку 2022-го в його будинок поцілили з авіації, постраждала веранда. Пізніше через обстріли в оселі Миколи повилітали вікна.

«Миколу називали «паличкою-виручалочкою». Він і городи допомагав сіяти, і збирати урожай усім, хто просив. Дуже гарна людина була», – сказала староста села Старикове Валентина Храпіна.

Миколу Тютюнікова поховали у сусідньому селі. Зробити це у рідному Стариковому було неможливо через постійні обстріли російської армії.

Із родичів у Миколи Тютюнікова нікого не залишилося. Своєї сім’ї чоловік не мав.

Історія з instagram каналу Victims of russia.