Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катерина Толстих

«Ми всі чули: і нічні обстріли, і денні»

переглядів: 651

Мешканка Луганська стала свідком бойових дій. Довелося спішно виїжджати й вивозити дітей з-під обстрілу останнім потягом, що відходив із міста. Два місяці жили у знайомих, але все ж сім’я повернулася до Луганська.  

2 червня 2014 року від обстрілу загинуло дуже багато жителів Луганська. Усе почалося, коли відбулося захоплення різних структур у місті, коли почалися збройні зіткнення між арміями. Ми всі чули: і нічні обстріли, і денні. І постійно думали, як би врятуватися і як знайти вихід із цієї ситуації, куди нам виїхати чи сховатися.

Коли оголосили про перемир’я 5 вересня 2014 року, ми почали більш-менш нормально жити, змогли повернутися до порівняно мирного життя. До цього два місяці не було жодних комунікацій у місті: світла, води та частково газу, а з вересня життя почало потихеньку налагоджуватися, почали люди до міста повертатися.

Ми теж деякий час перебували не в місті, переїжджали до Мелітополя. Тоді виїхали на останньому потязі з Луганська 21 червня 2014 року. Ми зібралися всією родиною: двоє неповнолітніх дітей, батьки-пенсіонери і я. У нас живуть знайомі в Мелітополі, які погодилися нас прийняти на деякий час. Взяли тільки все найнеобхідніше й поїхали. Думали, що їдемо на тиждень, на два, на місяць – це межа, але ми там прожили два місяці.

Велика частина моїх друзів, знайомих, родичів виїхали з постійного місця проживання в інші міста, деякі навіть в інші країни.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Луганськ 2014 Текст Історії мирних жінки 2014 переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій