Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Надія Павлівна

«Ми всі ховаємо та ховаємо своїх близьких людей»

переглядів: 493

Надія Павлівна після смерті чоловіка втратила віру в те, що життя може налагодитись. Вона довго на це сподівалася, незважаючи на обстріли, побутові труднощі та свій страх.

Я стара самотня жінка, нещодавно поховала чоловіка. Згадую, як до війни ми жили спокійно, часто їздили до Донецька.

Коли почалися бойові дії, мені здавалося, що все це тимчасово і ось-ось закінчиться, а вже восьмий рік не закінчується. Ми всі ховаємо та ховаємо своїх близьких людей.

На початку війни у ​​нас були перебої і з водою і світлом, не було чим топити, снаряд розірвався мало не на подвір'ї, вікна вилетіли, сарай зруйнували. Потім світло налагодили, вугілля якось підвозили, стало краще.

Ми з чоловіком продукти не купували, бо отримували допомогу від Ріната Ахметова. Для нас двох всього вистачало, ми нічого не потребували. Ще нам привозили засоби для прання. Дякую добрим людям, дякую всім, хто нам допомагав.

Я й зараз лякаюся, коли чую десь обстріли. Хочеться кудись втекти, щоби не бачити і не чути всього цього. І ще боюсь, що діти далеко.

Я мрію прокинутися та спокійно приїхати до Донецька. Чоловік цього не дочекався, гадаю, і я не дочекаюся.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Верхньоторецьке 2014 2015 2021 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення вода здоров'я непродовольчі товари їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій