Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Демо

«Ми три місяці ховалися в підвалі, через це помер мій малюк»

переглядів: 1068

Три роки ми живемо під обстрілами. Від страху та безвиході хочеться плакати. Хто буде відновлювати зруйнований будинок? У нього стільки праці вкладено!

Ми три місяці ховалися в підвалі, через це помер мій малюк

На околиці Золотого вже нікого майже не залишилося, у будинках вікна забиті. Покинуті цілі багатоповерхівки. Люди кинули все, тікаючи від війни. А ті, хто залишився, живуть у постійному страху.

Ми три місяці ховалися в підвалі, через це помер мій малюк

Наш сусід загинув за крок від під'їзду, йому не вистачило однієї секунди, щоб врятуватися. Це сталося в січні 2015 року. У нас були на вулиці влучення і в будинки, і в дитячі майданчики. Дитину поранило.

У 2014 році ми три місяці ховалися в підвалі. Їжу готували на вогнищі. Я тоді була на шостому місяці вагітності. І всі випробування не пройшли безслідно. Через тиждень після народження дитина померла від внутрішньоутробної задухи. Це були наслідки ось цих підвалів. Але навіть після такого жаху я не відмовилася від мрії про дочку і народила Алевтину.

Так, нам важко. Живемо в напівзруйнованій квартирі, де з чотирьох кімнат житлових тільки дві. Ударною хвилею пошкодило стіни, підлогу, меблі. На що відновлювати? Чи є сенс взагалі щось відновлювати?

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Золоте 2014 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій