Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катерина Михайлівна Антонець

«Ми три роки жили без вікон»

переглядів: 601

Мирні жителі Мар’їнки ледь не залишилися без дому. Просидівши кілька місяців під обстрілами, літня пара переїхала в гуртожиток для переселенців у Курахове.

Коли війна почалася, ми жили в Мар’їнці, а коли почалося бомбардування нашого міста, мені довелося виїхати, я не могла цього витримати. Поїхала до сестри під Добропілля, а чоловік залишився вдома. Сказав: «Поки будинок цілий, я буду вдома».

Поїхала я 14 липня 2014 року, а повернулася в серпні. Потім знову дуже сильно бомбили. І ми знову поїхали вже до 19 вересня. Повернулися додому, тому що холодно стало.

Я приїхала, а в сусіда кухня згоріла та в нас були всі вікна вибиті. Загалом, ми три роки жили без вікон. Позабивали прорізи, чим могли – целофаном і плівкою.

Ми три роки жили без вікон

Потім дуже страшне бомбування було в січні 2015 року. Чоловік поїхав у Курахівську міськраду і нам дали кімнатку в гуртожитку. Багато там таких, як ми було. І в цьому гуртожитку ми пробули 2015 і 2016 роки. Додому, звичайно, навідувалися, бо у нас і собаки, і коти. Потім чоловік став частіше залишатися, а я виїжджала, бо сильно боялася.

Пам’ятаю, я була в Кураховому, а чоловік – у Мар’їнці. 4 червня в нього день народження. А третього там був такий страшний обстріл, що всі люди з 12 до 5 години вечора сиділи в підвалах. Чоловік сів на велосипед і приїхав у Курахове. Напевно, вже просто не витримав.

У 2016 році у чоловіка стався інсульт, і нам довелося остаточно їхати додому.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2015 2016 Текст Історії мирних жінки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло літні люди (60+)
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій