Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Миколаївна Ілляшенко

«Ми з синами жили в підвалі два роки»

переглядів: 568

Наталія Миколаївна пережила страшні дні війни, не виходячи з укриття. Через бойові дії вона залишилася без підтвердження трудового стажу, що заважає їй вийти на пенсію.

18 липня 2014 року я пішла на роботу і потрапила якраз під перше бомбардування. Додому поверталися поповзом, як усі. Ховалися в підвалах протягом двох років. Будинок постраждав, два снаряди розірвалися: один у сусідів, інший прямо біля нас.

У підвалі ми жили повністю 2015 і 2016 роки. Зі мною були ще сини. Молодший син зараз поїхав, другий рік живе в Українську. Я залишилася зі старшим, інвалідом.

Природно, війна вплинула на нас дуже сильно. Всі роботу втратили, а я загубила трудову книжку. В цьому році мені 50 років виповнилося, я могла би оформити пенсію, так як у мене син інвалід, але я не можу через втрату трудової книжки. Я не знаю що мені робити. Живемо на копійки, які син отримує, і все. Ну, а так доріг, транспорту у нас немає. Проблеми і з аптекою, багато в чому ми урізані.

Коли тихо, ніби й на душі спокійно. А коли починаються «веселощі», тоді трясешся, тому що відповідаєш не тільки за себе, але і за сина. Мріємо, як би день прожити, аби не бомбили, щоб не стріляли, щоб нарешті все відновилося.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Первомайське 2014 2015 2016 Текст Історії мирних жінки 2014 2015 2016 обстріли безпека та життєзабезпечення обстріли Донецька
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій