Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Максим Сергійович Шевченко

«Ми з батьками втратили батьківщину»

переглядів: 609

Моїм рідним містом є Єнакієве, там я проживав з батьками із самого дитинства. Працював на Єнакіївському металургійному заводі електромонтером, а у вільний час просто жив, гуляв із друзями, ставив цілі. Життя було стабільним, спокійним і з упевненістю в завтрашньому дні. Але плани зруйнувалися, коли почалася війна. Так, це було страшно. Війна – це дуже страшно.

Ми з батьками втратили батьківщину

У магазини товар практично не завозився через військові дії, продукти були в дуже обмеженій кількості. Води часто не було, тому що водовід, що подає воду на місто, був перебитий. За водою доводилося йти пішки п’ять кілометрів до джерела, потім відстояти величезну чергу під палючим сонцем і п’ять кілометрів назад із водою. Машини в нас немає, а якби й була, то не було чим заправляти, заправки теж були закриті.

Ситуацію ускладнювало ще й те, що на багатьох підприємствах не платили зарплату. Усім було дуже важко. Утворилася заборгованість із зарплати і у мене, і у батька. Фінансове становище сім’ї різко погіршилося, і було прийняте рішення про переїзд. Це було найскладніше рішення.

Переїхали до Кривого Рогу, тому що це промислове місто, тут були робочі місця.

Допомоги чекати не було звідки, ніхто нам не допоміг. Ми позбулися житла й уже три роки не поверталися в колишній будинок. Квартиру в Єнакієвому продати не виходить, немає покупців. Але в майбутньому мріємо про новий свій будинок.

Після переселення до Кривого Рогу з’явилася надія повернутися до мирного життя, але адаптуватися ми не змогли. Ми з батьками втратили батьківщину, спокійне життя, комфорт і житло. Натомість отримали тільки мирне небо над головою.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Єнакієве 2014 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки молодь 2014 переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода здоров'я житло робота малозабезпечені перший день війни їжа 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій