Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Василь Котик

«Ми вирішили повернутися до рідного попелища»

переглядів: 1023

За станом свого здоров'я я ледве-ледве ходжу, мені три роки тому зробили складну операцію на стегні. Випадала нога в тазостегновому суглобі. Сім разів мені її вставляли. Але я не звик сидіти склавши руки. У 80 років я і моя дружина змушені починати життя заново.

Через війну ми втратили житло та майно. Через будинок від нас вибухнув снаряд – і наш будинок просто посипався. Вікна та двері вилетіли, ніби їх і не було. У руках у нас була тільки сумочка з документами.

Поїхали самі не знали куди. Цілий рік поневірялися між родичами, але сили закінчилися. Зупинилися в селі Первомайському, звідки до нашого рідного селища Піски всього шість кілометрів. Так ми вирішили повернутися до своєї батьківщини, до попелища, але рідного.

 У Первомайському оселилися в покинутій хаті. Сподіваємося тільки на себе, тому що родичі далеко. Є в нас онуки і правнуки, але живуть вони по всьому світу.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Піски 2017 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій