Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Колесник

«Ми ховалися в підвалі, поки туди не прилетіло»

переглядів: 673

У мене було хороше життя. До війни я закінчила інститут, була престижна робота. Але коли прийшла війна, втратила роботу і зараз влаштувалася за мінімальну зарплату.

До того ж, стреси, зриви, підвищений тиск і всі нервові, як собаки, якщо описувати простими словами. Це перше.

Друге – моя дитина в чотирнадцятому році вступила до інституту в Донецьку, теж у торговий, як і я. Вона закінчила три курси й залишила, тому що змушена була виїхати в Польщу на роботу, тут життя й роботи немає. Звісно, освіту довелося припинити.

Чоловік працює на шахті у Вугледарі. Сім’я жила окремо. Ми з донькою перебували тут під обстрілами, тому що не було грошей знімати житло. Я була без роботи. Чоловікові платили нестабільно.

На деякий час я відвозила дитину в Новомихайлівку. Це теж не дуже безпечне місце. Ми жили в Новомихайлівці приблизно пів року. Але я регулярно приїжджала додому, тому що в мене батько похилого віку, а я єдина дочка. Не могла його залишити й виїхати далеко і надовго.

Слава Богу, поранення ні в кого не було, але розриви снарядів бачила. Ми ховалися в підвалі, поки туди не прилетіло. Думали, що там безпечніше, а виявилося, що ні.

... Я вдома була. У нас ночував друг сина з батьком, тому що вони живуть ближче до блокпосту, на виїзді на Петрівку. Вони прийшли до нас, тому що там було гучно – прильоти в той блокпост. Звісно, тоді ніхто не спав. Заводська [вулиця] палала, у мене багато родичів там живе.

Ми просто не розуміли, що робиться.

Коли в родині постало питання виїжджати чи ні, я не змогла нікуди виїхати. Тато був похилого віку, він не міг нікуди виїхати.

Війна змінила наше життя. Якби її не було, син не залишив би в Донецьку інститут і нікуди б не поїхав.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 Аудіо Історії мирних жінки чоловіки діти 2014 переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта робота літні люди (60+)
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій