Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Вікторівна Бурімова

«Ми прокинулися і зрозуміли, що все змінилося»

переглядів: 493

Мешканка Валуйського Вікторія Бурімова з теплотою згадує, яким було життя її сім'ї до війни. Жінка сумує за спокоєм і втомилася здригатися під час грози, тому мріє забути все, що було останні сім років, і повернутися в останній щасливий 2013 рік.

До війни ми мали прекрасне, стабільне життя, ми були забезпечені матеріально. Їздили на відпочинок, заробляли, діти навчалися, у нас було все чудово. Лікарня була, освіта.

Ми нікуди не переїжджали, були тут і під час перших обстрілів. Пам'ятаю, 13 червня 2014 року бомбили. О 4-й годині ранку ми прокинулися і зрозуміли, що все змінилося. Неподалік у селі живе моя свекруха. Обидва наші будинки вціліли. До нас, звісно, був приліт. До сина в спальню залетів снаряд, вікно заклеїли, але будинок стоїть цілий.

Хочеться забути про все, що відбувалося останні сім років. Хочу жити так, як я жила до 2013 року і прокидатися не від вибухів. А якщо гримить, то розуміти, що десь пройшла гроза, що я живу у мирній країні. Хочу проводити відпустку не там, де можна чи де нам вказують, а де хочу. Щоб працювали лікарні, як раніше. Мрію повернутися у 2013 рік.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Валуйське 2014 2021 Текст Історії мирних жінки 2014 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій