«Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання»

Ірина Горбаченко

Директор Мирненського закладу дошкільної освіти «Казка» Вороньківської сільської ради Київської області.

Ми плели сітки, шили, готували, збирали продукти харчування

Недавно ми спокійно жили та працювали, виховували та навчали, мріяли та планували.

...З перших днів війни, наш колектив закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Казка» Вороньківської сільської ради організував допомогу територіальній обороні нашої громади. Ми плели сітки, шили, готували, збирали продукти харчування, надавали психологічну допомогу батькам, дітям та всім хто цього потребував. Через воєнні дії робота з вихованцями та їх батьками проходила онлайн. Основними формами онлайн-комунікацій у нашому закладі стали електронна пошта та соціальні мережі. Ефективним рішенням було розміщення завдань, рекомендацій, відеозанять – цей виклик ми здолали, створивши групи із батьками та вихователями у месенджерах.

Для створення безпечного освітнього середовища у закладі, враховуючи рекомендації ДСНС України, ми розпочали роботу з облаштування найпростішого укриття.

Не зважаючи на усі труднощі, наш заклад розпочав працювати в очному режимі з 1 вересня 2022 року. Першочерговими завданнями ЗДО у воєнний час вбачаємо організацію освітнього процесу для всіх дітей, створення безпечних умов, здійснення психологічного супроводу для дітей-переселенців, а також сприяння формуванню у дітей навичок безпечної поведінки у садочку та вдома.

Робота дошкілля в умовах воєнного стану – це виклик для всіх учасників освітнього процесу. Важливо разом тримати освітянський стрій, щоденно працювати задля перемоги.
Слава Україні!»