Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Олексіївна Тарасенко

«Ми залишилися ні з чим: ні одягу, ні посуду, ні житла»

переглядів: 553

У 2014 році наш будинок згорів, коли почали бомбити аеропорт. Будинок виходив на смугу Донецького аеропорту.

Ми залишилися ні з чим: ні одягу, ні посуду, ні житла

Під час бойових дій ми говорили з рідними й сусідами про ці жахи, про страх. Ми жили в Пісках із чоловіком, дочка – у Донецьку.

Ми виїхали 22 серпня 2014 року. Взяли документи, стрибнули в машину, тому що будинок уже горів. Добре, що старенька машина була. Будинок згорів, а в підвалі жити, самі розумієте... Одразу переїхали до Донецька, пожили три дні, потім поїхали шукати тимчасове житло. Спочатку думали, що це на тиждень, а пройшло сім років.

У Новогродівці живемо із серпня 2014 року. Ми залишилися ні з чим: ні одягу, ні посуду, ні будинку, ні житла. Із пенсією 2000 гривень у мене й у чоловіка 1700. Коли приїхали, води не було, ходили до свердловини, але потім воду провели, відремонтували [водопостачання]. Знімаємо розвалюшку.

Мрію про своє житло, більше немає ніяких мрій. Більше нічого не треба: ні посуду, ні меблів, хоча б якийсь дах був. А так все нормально.

Дуже сильно змінилося ставлення до життя. Якщо чогось раніше соромився, боявся, то зараз настала якась байдужість.

Перші два роки ми отримували гуманітарну допомогу в Селідовому. Вона відіграла велику роль для нас. Коли приїхали, у чоловіка ще не було пенсії, навіть такої мізерної, як зараз. Тоді він ще не був пенсіонером, його на роботу ніде не брали й жили ми на одну мою пенсію. З нами ще були свекруха й моя мама, яких тут уже поховали.

Спочатку дуже допоміг Рінат Ахметов, продовольчі пакети нам допомогли. «Карітас» мені допоміг із лікуванням, «Відповідальні громадяни» - продуктовими наборами. Організація «Людина в біді» видавала продовольчі набори й гігієнічні набори раз чи двічі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Піски 2014 Текст Історії мирних жінки переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло Обстріл донецького аеропорту
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій