Зоріна Крістіна

Лукашівська гімназія «Мрія», 9 клас

Вчитель, який надихнув на написання есе: Керножицька Анжеліка Петрівна

"Чому бути українкою – це моя суперсила!"

Я — українка! Я народилася в Україні. Українцями є мої тато і мама,мій брат, мої дідусі та бабусі, мої пращури. І я горда тим, що я належу до української нації.

Наша країна — вільна демократична і незалежна держава, яка розташована у самому центрі Європи. І я вважаю її найкращою у всьому світі.

Україна має багату історію та розвинену культуру. Із покоління в покоління, від предків до нащадків - тут передаються народні традиції, звичаї та обряди. Моїй країні притаманний чудовий помірний клімат. Україна багата природними та рукотворними пам’ятками: високі гори, широкі полонини, неозорі степи, смарагдові ліси, стрімкі річки, озера та моря, мальовничі села, затишні містечка та гучні мегаполіси… Все це – моя Україна! Тут багато цікавих місць для подорожей: Карпатські гори, солоні озера та пустелі Херсонщини, острів Хортиця, заповідник Асканія Нова, півострів Крим… А які гарні у нас міста – Київ, Львів, Харків,Запоріжжя, Одеса, Дніпро!...

А ще я дуже люблю нашу рідну, солов’їну українську мову. Вона –надзвичайно багата, співуча та мелодійна. Жодна мова світу за красою та милозвучністю не зрівняється з нашою українською мовою. На якій ще мові можна написати вірш чи оповідання, щоб всі слова починалися з одної літери? А українською це - легко! А які чудові у нас пісні! Просто заслухаєшся!

Мабуть, саме тому, російські загарбники зазіхнули на мою Батьківщину. Але гордий український народ не став на коліна, а піднявся на боротьбу з ворогом. Кожен український воїн – захисник готовий віддати своє життя за неньку – Україну, за вишневий садок, за річечку край городу, за свій дім, за свою родину: доньок та синів, матерів, батьків, дружин, сестер, коханих, рідних та близьких людей, одвічний, нездоланний український рід… У кожному із українських воїнів - наших захисників та захисниць, які є нащадками славних предків, живе дух свободи та любові до України, нескорене почуття братнього товариства. Адже українці протягом багатьох віків боролися за волю і незалежність своєї країни.

Згадаємо скіфів, запорозьких козаків, воїнів – повстанців, січових стрільців, героїв Крут, наших безстрашних кіборгів…Змінювались обладунки воїнів, їх зброя, військові тактики та способи формування військ… Та незмінним завжди залишався волелюбний дух українського народу, незламність та здатність до саможертви, яка дивує і нині увесь світ. Всі вони передали нам, своїм нащадкам, унікальний код нашої нації, який допомагає українцям зберегти свою національну ідентичність. Їх незламний мужній дух, їх надзвичайна суперсила і сьогодні притаманна кожному українському воїну-захиснику на полі бою, під час виконання бойових завдань чи під час порятунку побратима…

Ми обов’язково переможемо рашистських окупантів, адже правда, справедливість та добро на нашому боці. Ми всі, як один, віримо в Збройні Сили України, їх міць та незламність, хоробрий, бойовий дух, віримо у омріяну Перемогу, віримо в Україну! Адже ми – українці! І в цьому наша надзвичайна сила!

Я щаслива, що народилася саме в Україні - найкращому місці на Землі. І я впевнена, що саме тут - народяться й житимуть мої діти та онуки. Тут - славний корінь мого Роду, його жива історія, колиска витоку прадавньої спадщини дідів та прадідів, їх мирного, вільного, життя в ім’я щасливого сьогодення та майбуття під жовто – блакитним прапором України! Я свято вірю в те, що незламна сила мого рідного народу формується в його єдності, підтримці, повазі один до одного та стійкій вірі в кожного нашого воїна-охоронця, воїна – захисника!

Все буде – Україна!

Україна понад усе!

Низько вклоняюся! Сподіваюся! Вірю!